Ποιες είναι οι δοκιμές ασφάλειας για τις μπαταρίες λίθιου;

November 17, 2021

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ποιες είναι οι δοκιμές ασφάλειας για τις μπαταρίες λίθιου;

Ποιες είναι οι δοκιμές ασφάλειας για τις μπαταρίες λίθιου;

Με την εισαγωγή των νέων ενεργειακών οχημάτων στο στο επίκεντρο της δημοσιότητας, το όνομα των μπαταριών λίθιου έχει γίνει βαθμιαία γνωστό από τους όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σαν πυρήνα των νέων ενεργειακών οχημάτων, η ασφάλεια των μπαταριών λίθιου είναι ένα θέμα της κοινής ανησυχίας για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές αυτοκινήτων. Έτσι ποιες πτυχές η δοκιμή ασφάλειας μπαταριών λίθιου περιλαμβάνει;


Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο με τη δοκιμή ασφάλειας του πακέτου μπαταριών. Το περιεχόμενο δοκιμής απόδοσης ασφάλειας της μπαταρίας λίθιου περιλαμβάνει την υπερτίμηση, το βραχυκύκλωμα, την πτώση, τη θέρμανση, τη δόνηση, τη συμπίεση, το βελονισμό, το βαρύ αντίκτυπο αντικειμένου, κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι να επιλεχτεί ένα υψηλής τάσης σράπνελ με μια σχετικά σταθερή λειτουργία σύνδεσης. Η ενότητα βελόνων μπορεί να περάσει ένα μεγάλο ρεύμα 50A, και η ζωή υπηρεσιών μπορεί να φθάσει περισσότερο από στους χρόνους 20w.

Δοκιμή υπερτίμησης: Πλήρως φορτίστε την μπαταρία λίθιου, και εκτελέστε έπειτα μια δοκιμή υπερτίμησης σύμφωνα με την υπερτίμηση 3c. Όταν η μπαταρία υπερφορτώνεται, η τάση ανέρχεται σε μια ορισμένη τάση και σταθεροποιεί για μια χρονική περίοδο. Όταν πλησιάζει έναν ορισμένο χρόνο, οι άνοδοι τάσης μπαταριών γρήγορα, και όταν φθάνει σε ένα ορισμένο όριο, το τοπ καπέλο μπαταριών τραβιέται μακριά, οι πτώσεις τάσης στο Ov, και η μπαταρία δεν πιάνει την πυρκαγιά ή δεν εκρήγνυται.

Δοκιμή βραχυκυκλώματος: Αφότου φορτίζεται πλήρως η μπαταρία, τα θετικά και αρνητικά ηλεκτρόδια της μπαταρίας βραχυκυκλώνονται με ένα καλώδιο με μια αντίσταση μη μεγαλύτερη από s0mQ.

Δοκιμή βελονισμού: Τοποθετήστε την πλήρως φορτισμένη μπαταρία σε μια επίπεδη επιφάνεια, και διαπερνήστε την μπαταρία στην ακτινωτή κατεύθυνση με μια βελόνα χάλυβα με μια διάμετρο 3mm. Η μπαταρία δοκιμής δεν πιάνει την πυρκαγιά ή δεν εκρήγνυται.

Δοκιμή συμπιέσεων: Τοποθετήστε την πλήρως φορτισμένη μπαταρία σε μια επίπεδη επιφάνεια, εφαρμόστε ένα 13+1KN συμπιέζοντας τη δύναμη από έναν υδραυλικό κύλινδρο, και συμπιέστε την μπαταρία από την επίπεδη επιφάνεια μιας ράβδου χάλυβα με μια διάμετρο 32mm. Μόλις φθάσει η συμπιέζοντας πίεση στο μέγιστο, σταματήστε, η μπαταρία δεν πιάνει την πυρκαγιά, ακριβώς μην εκραγείτε.

Βαριά δοκιμή αντίκτυπου αντικειμένου: Αφότου φορτίζεται πλήρως η μπαταρία, την τοποθετήστε σε μια επίπεδη επιφάνεια, τοποθετήστε μια στήλη χάλυβα με μια διάμετρο 15. 8mm κάθετα στο κέντρο της μπαταρίας, και ρίξτε ένα βάρος 9.1kg ελεύθερα από ένα ύψος 610mm επάνω στη στήλη χάλυβα επάνω από την μπαταρία επάνω, η μπαταρία δεν πιάνει την πυρκαγιά ή δεν εκρήγνυται.

Μόνο μετά από τη διάβαση αυτές οι δοκιμές μπορούν μπαταρίες λίθιου να εγκατασταθούν αληθινά στα νέα ενεργειακά οχήματα και να χρησιμοποιηθούν από τους καταναλωτές.